Malzemeler (4 kişilik):
• 1 su bardağı kinoa
• 2 su bardağı sıcak su
• 2-3 dal taze soğan
• 1 salatalık
• 2 domates
• 1 kapya biber
• 1 yeşil biber
• Yarım demet maydanoz
• Yarım demet taze nane
• Yarım limon suyu
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 tatlı kaşığı nar ekşisi (opsiyonel)
• Tuz, karabiber, pul biber
Hazırlanışı:
1. Kinoayı bol suda yıkayın ve süzün.
2. Tencereye alın, 2 su bardağı sıcak su ve biraz tuz ekleyip suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Ardından kapağını kapatıp 10 dk dinlendirin.
3. Bu sırada tüm sebzeleri küçük küp doğrayın, yeşillikleri ince ince kıyın.
4. Ilımış kinoayı geniş bir kaba alın. Üzerine sebzeleri, yeşillikleri, baharatları, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyin. İyice karıştırın.
5. Dilerseniz nar ekşisi de ekleyerek tatlandırabilirsiniz.
Hafif, besleyici ve glutensiz kinoa kısırınız servise hazır!